keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Strategioiden suunnittelua syksylle

Joskus on kovin valaisevaa huomata, kuinka alussa sitä onkaan jossakin asiassa. Syntyy halu kehittyä, listalle kertyy monia asioita, joita kokeilla ja oppia. Miulle kävi jonkinlainen valaistuminen sunnuntain mölleissä omalla hallilla. Katselin hyvin monenlaisia koirakoita niin mölli- kuin kisaavien radalla. Oli palkkausta radalla, oli esteiden uusimista useita kertoja, kovaa vauhtia, erilaisia ohjaustyylejä ja koirakoita, jotka keskeyttivät koko radan. Tuli todettua, että en kyllä tiedä vielä tästä lajistakaan puoliakaan. Jos haluan kehittyä ohjaajana ja saada koirasta enemmän irti, on otettava monen monta pientäkin asiaa huomioon. Ja niin virtuaalimaailma blogeineen ja treeni-/kisavideoineen vei mennessään. Mitä koirakot, jotka ovat jo kokeneempia ja pidemmällä, ovat tehneet? Mitä minä teen, etten junnaa paikallaan ja jää ikuisesti tekemään helppoja asioita mukavuusalueella?

Mölleissä treenasin mölli- ja kisaradan kontaktiteemalla. Ekan kerran koskaan myös palkkasin Ludoa mölleissä. Yritin myös kiinnittää huomiota oman kropan linjaan ohjauksissa ja omaan vauhtiin. Ekalla radalla Ludo tekikin ihan hyvät kontaktit (etenkin puomi meni nappiin) ja rata oli muutenkin ihan perus hyvää työskentelyä. Tokalla radalla sähläsin hieman enemmän itse, putkijarrun osaamisesta olis ollu hemmetisti hyötyä, kepit meni puhtaasti ja kontakteille syntyi tuttua himmailua. Jälkeenpäin opittua: ei palkkausta kädestä, vaan jalkojen eteen maahan.

Kontaktitreenit kotona:
Treenaan nyt molemmilla koirilla alastuloa kontaktilla ihan perusteista saakka (myös Ludolla, sillä eilisissä treeneissä se ei tarjonnutkaan alastuloa niin, että olisin päässyt naksuttelemaan usein, päinvastoin alkoi istua puomin alastulolle). Lähden liikkeelle siitä, että olen polvillani laatikon vieressä ja koiran on tarjottava 2o2o- asentoa, josta tulee välitön naksaus + palkkaus ja päälle vielä useita naksutteluja palkalla ja lopuksi vapautus etupalkalle. Haasteita tulee tilan puutteesta. Minne tunkea toinen koira siksi aikaa, ettei kuulisi naksausta (josta ei seuraakkaan palkkaa)? Mitä tehdä, kun koira alkaakin istua laatikon päälle? No, Novan kohdalla joudunkin vielä käyttämään houkuttelua, että ymmärtää jujun. Ekassa treenissä tosin oli jo selkeä suunta siihen. että hoksottimet toimii. Ludo tarjoaa oikeaa asentoa nopeammin, sillä aiemmin ollaan treenattu alastuloa laatikolla hieman eri tavalla. Näillä mennään nyt, Novan kanssa ei mitään kiirettä, edetään askel kerrallaan. Ludon kanssa joudun vain toivomaan, että edistystä tapahtuu nopeasti, että sunnuntain kisat eivät menis ihan penkin alle. Täytyy siis tuota puomin alastuloa treenata hallilla vielä sen verran, kun ehtii. Ja sitten kisojen jälkeen vaan keskittyä tekemään alastuloa erikseen. Eli syksyn pääteema on selvillä! :D

Novan kanssa jatkuu agin jatkokurssi parin viikon päästä, tosin ekalle kerralle ei taideta päästä. Mennään syksy nyt matalilla esteillä ja koitetaan saada syttymistä lajiin ja itsevarmuutta lisää. Johonkin saumaan olis pakko varmaan molemmat koirat vaan kuvata selästä, vaikka minuu ärsyttääkin vaan sen takia niitä nukutella. Mutta pitkään ei kehtais enää tietämättä treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti