torstai 18. syyskuuta 2014

Keppejä ja hyppyjä

Ollaan tällä viikolla käyty poikien kanssa kahdesti vapaavuorolla treenaamassa hallilla. Keskiviikkona Ludon kanssa kokeilin lisätä Ludolla kierroksia kepeille. Keppien suorittaminen ei ole vielä satavarmaa ja korkeampi vireystila lisää riskiä tulla ulos kesken kaiken. Tulipahan huomattua Ludon treeneissä, että

- hallin uusi rengas on lisännyt riskiä juosta renkaan välistä (etenkin vaikempi kulma aiheuttaa tätä).
- olen palkannut liikaa Ludoa itse, sillä se ei tajua avustajan heittämää lelua, vaan kääntyy minuun päin -> treeniä, treeniä!

Novan kanssa naksuttelin agilitylaatikolla, tavallisella esteellä ja uutena renkaalla. Nova hakee perus estettä jo nopeammin palkan saamiseksi ja sama oli varsin helppo siirtää matalimmalla tasolla olevalle renkaalle. Minä naksuttelin ja Annika heitti namin palkaksi. Paljonhan Nova meni vääristä väleistä hakiessaan paikkaa, mutta lupaavasti se renkaan läpikin meni. Hirmuisen palkitsevaa on huomata, miten koiran aivot alkavat raksuttaa ja näkee, miten se AJATTELEE. Ja minä kun olen niin kauan tarjonnut itse ne mallit koirille, niin tämmönen omalähtöinen kokeilusta palkkaan on koirille ihan uutta.

Novalla:

- Runsaasti alastuloharjoituksia, ei liian nopea tahti treenin eteenpäin viennissä
- Renkaalla ja esteellä naksuttelua eri kulmista ja etäisyyksistä varmistaen liikkeet ennen käskyn liittämistä


Tänään Ludon kanssa jatkoin keppitreeniä Alinan ollessa avustajana. Kokeilin, missä mennään tällä hetkellä kepeillä ja huomasin, että Ludolle on liikaa, jos suullinen tuki ja minä vierellä jäädään yhtä aikaa pois. Eli jättäytyessäni se alkaa muutamien keppien jälkeen ihmetellä, minne jään. Sivuttaissuunnaassa voin alkaa edetä ja tätä vois ottaa treeneihin enemmänkin mukaan. Nyt Ludo lähti helpommin avustajan heittämään leluun mukaan.

Naksuttelin Ludolle myös matalaa A:n alastuloa ja puomia. Alina oli antamassa etupalkkaa vapautuksen jälkeen. Ludo tarjoaa nyt miulle nopeasti alastuloa (niin etten ehi omalle paikalleni sivulle :D), vaikka paikka voikin olla vinossakin. Mutta tärkeintä on nyt, että Ludo tajuaa pylly pystyssä- asennon eikä liiku siitä ennen vapautusta. Treenit jatkuu ;)

Novan kanssa jatkettiin rengas-treeniä. Hämmennystä selvästi tuotti ukkelille renkaan paikan vaihtaminen kesken ja sitä joutuikin uudelleen miettimään, mitä tässä haluttiinkaan :D Nostin renkaan korkeutta aika lähelle minikirkeutta (en mitannut) ja selvästi homma oli jo ihan iisibiisi, vaikka itse olin 1-2 metrin päässä renkaasta. Nyt vaan pitäis pähkäillä, milloin ja miten alkaa yhdistää käskyä tuohon :)

Nyt onkin tulossa mukava erilainen viikonloppu pojillekin, lähdetään Kuusamoon ja kävellään viikonloppuna Pieni karhunkierros. Siellä päin on ilmeisesti ruskakin parhaimmillaan, joten saadaan varmasti kaikki tankattua pattereitamme kauniin luonnon keskellä. Ens viikolla sitten taas parit treenit hallilla ennen Varkauden kisoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti