maanantai 22. syyskuuta 2014

Rukan maisemissa

Niinkuin viime postauksessa jo sanoinkin, viikonlopun vietimme koko lauman voimin Rukan tuntureilla upeasta ruskasta nauttien. Hyvä ystäväni asuu aivan Rukan kylän kupeessa. Ei olisi vierailumme voinut parempaan ajankohtaan sattua! Niin kaunis luonto! Koirille kuuden tunnin ajomatkat eivät liene olleet suurinta nautintoa, mutta onneksi paikan päällä oli mukavasti aktiviteetteja, uusia hajuja ja paikkoja.

Lauantaina käveltiin Pieni karhunkierros, joka on pituudeltaan 12 kilometriä. Kiersimme sen noin viidessä tunnissa parilla tauolla. Ruskan sesonkiaikaan ja viikonloppuna reitti oli varsin täynnä ihmisiä ja koiriakin, välillä käveltiin jonoksi asti poluilla. Maasto oli vaihtelevaa ja nousuja ja laskuja oli tasaisesti reitin varrella. Koirille runsas portaitten määrä ja neljä riippusiltaa matkan varrella olivat haaste. Kaikilla portailla ei ollut edes mahdollisuutta antaa koirien kulkea portaitten sivussa. Ja koirienhan on luonnollisesti kuljettava hihnassa kansallispuistossa. Nova jännitti riippusiltoja aiva kamalasti. Kolme niistä päästiin kulkemaan reippaalla kannustamisella, mutta pisin, 50m, oli pakko kantaa. Ludoa keinuva liike ei haitannut. Käytiin vielä katsomassa Luontokeskuksen lähellä sijaitsevaa Kiutaköngästä, koskea upeine kallioineen. Aivan kuin jaloille ei olis riittäny jo se 12 kilsaa :D Itse asiassa se pari kilometriä toimi loistavasti palautteluna automatkan päätteeksi. 

Sunnuntaina kierrettiin vielä 5,5 kilometriä Rukan kylän ympäri. Jos ei koirilla ja ihmisillä ollut riittävästi jalkatreeniä, ni ei kellään :D Ja ettei koiria olis pelkästään näillä väsytetty, kotimatkalla pysähdyttiin miehen kanssa Kajaanissa ystävillä. Koirat saivat loistavaa shokkihoitoa vajaa 1,5 vuotiaan pojan leikeissä. Millon dublolego-palikka putosi jalan juureen selän takana, millon palikka tökkäsi kuonoa. Todella hienosti pojat jaksoivat pientä häirikköä. Tulihan se haukku muutaman kerran, mutta pääasiassa koirat väisti tai ihmetteli lasta miun sylistä tai viereltä. Saipa pieni poika Ludolta nenän tökkäisyn ja Novan kanssa hän jakoi kaurakeksin :D <3

Tässä viikonlopun kuvasatoa (kaikki kuvat c: S. Nagy):


1 kommentti:

  1. heh kiva postaus :D ! nova pitäny kantaa, voih :) ihana tuo kuva missä nova ja ludo katsovat toisiaan :) Onko tässä ajatusvirhe: "Kiersimme sen noin viidessä tunnilla parilla tauolla." ?

    VastaaPoista