sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ekat kisat koettu :)

Olin ajatellu, et postaan kisakokemuksemme Lieksasta vasta, kun saan Ludosta otetut videot mukaan. Noh, ei siihen menny ku viikko... :D

Ensimmäiset kisat. Vatsan pohjaa kaiveli aamulla sopivasti ja osa miusta jo toivoi, että kisapäivä olis ohi :D Yhdeksältä lähdettiin agiryhmäläisemme Ritvan ja schapendoes Zetan kanssa auto kohti Lieksaa ja sen metsiä (!). Voiko enää puskemmassa (ei kirjoitusvirhettä!) paikassa kisat olla? :D Kisakirjan osto, ilmoittautuminen ja odottelu. Tuomarina toimi Jarmo Jämsä. Oikein mukavan lupsakka tuomari :)

D-rata. Ihka eka starttimme. Tähän ei vielä kuvaajat ennättäneet paikalle, joten videota ei saatu muistoksi. Olishan se ollu aikamoista viihdettä ;) Ludoon vaikutti kaikki: vieras paikka, vieraat esteet, jännittävä tilanne. Renkaasta mentiin väärästä kohtaa läpi ja siitä suoraan (lemppariesteen) puomin ohi. Puomi (ja muut kontaktit) oli liian pelottavia. Kovasti yritin kehua ja kannustaa, mutta ei. Käytin Ludoa puomin alastulolla ja jatkettiin matkaa. A:lla tapahtui tosiaan sama kuin puomilla. Ei menny millään, vaikka jo kiipeemisen aloittikin. Keinua en sit edes yrittäny. Kepit ei menny ekalla ok, mutta korjauksessa puikkelehti oikein mukavasti kepsukat :) Hirvittävästä jännityksestä huolimatta koira teki muuten hienoa työtä. Ensimmäinen kauhunpaikka oli koettu. Kieltojahan siellä oli tarpeeksi eli HYL.

E-rata. Aika samantyyppinen rata, muutamalla vaihdoksella. Tällä kertaa houkuttelin Ludoa renkaan toisella puolella ja poika puikkelehti hienosti renkaasta läpi. Keinu tuli tällä kertaa ennen muita kontakteja. Ekalla koira veti ohi, mutta päätin kokeilla kiivettää Ludon yli. Yllätyin, miten vähällä kannustuksella ja maanittelulla Ludo kiipesi keinun. Mahtavaa, kun sai kehua siitä ihan kunnolla! A:kin päästiin lopulta kannustuksen kanssa yli. Kepeillä sama juttu kuin ekalla radalla. Ehkä liian vähän annan tilaa koiralle, kun yritän avittaa sitä. Se kun ei niitä niin itsenäisesti vielä tee. Loppupätkän puomikin meni epävarmasti, mutta meni kuitenkin. Kaikki pelot selätettiin ja koira pääs ylittää ittensä! Jälkeenpäin huomaan, että monet käskyt tulee selvästi myöhässä ja Ludo on hämillään, kun ei tiedä, minne mennä. Muutamat kiellot -> HYL

Video linkistä toistaiseksi:

F-rata. Viimeiseksi tuli onneks hyppyrata, ni päästiin rallattelee ilman kontakteja. Sählädin ite parin esteen jälkeen omissa askelissa sen verran, et jäin vähän seuraavan esteen eteen ja Ludo meni ohi. My falt. Sitte vaa paineltiin tukka putkella. Tällä radalla olikin muuri ja aijjai, kun sekin pelotti! Kaks kieltoa, mutta KOLMANNELLA yli! Jes, ei jääny sekään peikoks! Kepit meni taas mönkään ja korjasinkin ne lopulta väärin, mut täytyy sanoo, etten jaksanu sit välittää. Vikat esteet ja maaliin. HYL tuli. Huomasin taas, että käskyt jälessä. Treeniin.

Video linkistä toistaiseksi:

Ihan huikea fiilis oli kaikkien ratojen jälkeen. Onneks otinkin kaikki kolme rataa meille! Nyt on saanu koira hyvän kokemuksen siitä, että tätä ihanaa harrastusta voi tehä muuallakin kuin omalla hallilla ja omilla esteillä. Ludossa on hirveesti potentiaalia. Se vaan vaatii tosi paljon itseluottamusta vielä. Ei siis muuta ku kisoja kiertää, että tulee paljon kokemusta :) Ja iloisin mielin treenaamaan! Keinusta jäi tosi kiva mieli ja kepitkin tullaan saamaan kuntoon, kun treenataan eri kulmia ja käytetään niitä paljon ratatreenissä. 

Lopuks kuvasaldoa päivältä. Kuvaajana Jyri Heikkinen.

Lelu ansaittu jännittävän päivän jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti