keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Haastetta

Sain Netan blogista haasteen, mutta en anteeks vaan jaksa nyt muuta ku vastata kysymyksiin a) flunssan alun takia b) meillä on yhteisiä blogeja, joita on varmaan haastettu kanssa jo tarpeeks ja c) en jaksa keksiä nyt uusia kysymyksiäkää. Joten, nauttikaa siis miun ajatuksien penkomisesta ;)

1. Millä perusteilla päädyit nykyisen koirasi/nykyisten koiriesi rotuun/rotuihin?
Päädyin shelttiin, koska se on kaunis rotu, sopivan kokoinen kerrostaloon, sopiva harrastuskoiraksi, mutta kestää vähemmälläkin (tähän ilmeisesti on olemassa poikkeusyksilöitäkin ;D) ja on luonteeltaan sopiva ensimmäiseksi koiraksi. 4,5 vuoden omistamisen jälkeen olen todennut myös, että sheltti on toisaalta myös hankala sosiaalistamisen suhteen. Se vaatii hurjasti työtä (ainakin omillani olen sen todennut). Lisäksi se on herkkä etenkin vanhempi shelttini hyvin äänekäs. Silti seuraavakin tulee aika varmasti olemaan tietenkin sheltti :D
2. Haaveiletko sellaisesta rodusta, josta sinun ei uskottaisi pitävän?
Hmmm, ehkä viimeisin haaveiluni staffiin liittyen vois olla joiltakin tahoilta yllättävä veto. Olen kuitenkin viime aikoina ihastunu staffin luonteeseen, kokoon, suureen sydämeen ja avaruusolennolta näyttävään olemukseen. Toinen haaveiluni liittyen belggariin on kuitenkin kohdallani varmaan uskottavampi.
3. Minkä rotuista koiraa et ikinä voisi ottaa?
Yksitellen tulis varmaan liian pitkä vastaus, joten kylmänviileesti sanon, että metsästyskoiraa, laumanvartijaa ja muuta kunnon työkoiraa en usko ottavani. En halua myöskään taskukokoista koiraa. Ihailen jättejä, mutta ne ei myöskään tunnu käytännöllisiltä itselleni. Terrieri-ihminen en oo koskaan ollu ja staffi on siinä se ainut poikkeus. Ehkä siksi, ettei se ole perinteisen terrierin oloinen. En vaan syty terriereille erityisesti. Vinttikoirat jää luultavasti myös laskuista, vaikka salukit erityisesti ovat upeita. Pitääkö tähän vastata siis, et muuta ku paimentajaa en ota? :D
4. Mikä on koiraharrastuksessa tärkeintä?
Tekemisen ilo, koiraystävät (kaksi-ja nelijalkaiset) ja onnistumisen hetket.
5. Mikä on noloin kokemuksesi koirasi/koiriesi kanssa?
Ehkä jotkin karkaamiset toisen koiran luo ovat olleet ikäviä noloja kokemuksia. Hauskoja sattumuksia ei niinkään ole ollut.
6. Onko koirasi tuhonnut mitään arvokasta?
Ei onneksi. Nettijohto, muutamat rintsikat, jättipehmokoira ja kengännauhat ovat olleet kohteina Novalla. Ludo ei oo tehny muuta ku ärsyttäny veikkaa ;)
7. Tilaatko joitain koiralehtiä?
Koiramme ja Sheltit
8. Milloin aloitit bloggaamisen?
Noin vuosi sitten.
9. Mitä koiraharrastuslajia et ole vielä kokeillut, mutta haluaisit kokeilla?
Ehkäpä jälki.
10. Montako kertaa päivässä koirasi syö/syövät?
Kahdesti tai jos ei maistu, niin kerran. Ajankohta ei koskaan ole erityisen tarkka.
11. Mitä viimeksi ostit koirallesi/koirillesi?
Eilen kävin juuri Tessusta raakoja luita ja siankorvat pureskeltavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti