tiistai 13. marraskuuta 2012

Alkeiskurssi taputeltu...

... jo viikko sitten. Ihan järkyttävästi on ollu nyt pari viikkoa hommaa tietokoneen ulkopuolisessa elämässä, joten pahoittelen bloggaustaukoa! :/ Asiaahan olis vaikka muille jakaa, mutta aikaa ei oo ollu pysähtyä niistä kertoo tänne. Nyt aion kuitenkin valaista agin alkeitten viimeisiä juttuja. Teen myöhemmin oman päivityksen sitten Novan ensimmäisestä tokoryhmäkerrasta. En oo vielä ladannu mitään ohjelmaa, jolla saisin tehtyä ratakuviot näytille, joten ehdotelkaa hyviä, jos tiiätte (ainaki tiiän useemman, jotka niitä käyttää). Lisäks Ludon loppuhuipennuksesta, 15 esteen radasta on videokin, mutta sen muokkaus vie myös aikaa, että tänne saa lisättyä. Yritän kyllä.

Kun viimeinen kerta aksassa koitti, sain huomata omin silmin kehityksemme nollasta siihen pisteeseen Ludon kanssa. Rengas ei jänskätä enää yhtään ja menee kuin vettä vaan. Kontakteja Ludo ilmeisesti rakastaa. Keinu tosin on tietenkin vielä jännittävä, eikä olla menty sitä kokonaisena ilman apua ollenkaan, tietenkään. Kepit ei oo edistyny niin huimaa vauhtia kurssin aikana, sillä ne on ollu itsenäiset ekaa kertaa lukuunottamatta.

Viimeisillä kerroilla oli radanpätkiä, millä päästiin treenaa jo pientä kokonaisuutta. Ihan mahtavaa oli huomata koiran into ja kuuliaisuus. Jälkimmäinen on niin tehokasta, että ohjaajan virheet näkyy heti koirassa. Ludon putkeen irtautuminen on esimerkiksi ollu yks hankalimmista, kun oon ite hidastellu putken suulle. Eihän se koira oo menny putkeen ennen kuin on uskonu, et sinne todella kannattaa mennä. Noh, tässä toistot ja oma varmuus toimi, sillä vikan kerran radassa sain tehdä takaaleikkauksen aivan rauhassa, kun poika paineli putkeen <3

Tokavikalla kerralla uutena tuli pakkovalssi ja välistäveto. Tää oli haastava. Tein ite taas monia virheitä, kun en luottanu siihen, et Ludo menee ja tekee. Koira näyttikin hämmentyneeltä ja näytti pohtivan, mitä siltä nyt halutaan. Kotiharjoituksena siis vois tehä ihan vaan välistävetoja minkä tahansa kahden kappaleen kanssa. Pakkovalssissa olin hidas ja epätarkka eikä Ludo siis joka kerta oikein hiffanu esteelle menoo, olis enemmin seurannu vaan minuu.

Viimeisellä kerralla oli tosiaan 15 esteen rata, mikä sisälsi perushyppyjä, putket, pöydän, pituusesteen ja A:n. Eka rata jaettiin puokkiin ja lopussa kaikki pääs menee sen läpi kokonaan. Videot on kyllä todellakin hyvä tapa ottaa treenaukseen mukaan, sillä ekan kerran näki, missä asennossa radalla menee, miten koiralle antaa käskyt, tekeekö persjätön vai valssin putken jälkeen (tällä videolla näkyy se, et teen persjätön automaattisesti, vaikka kuinka yritin jankata, et valssilla rauhottasin tilanteen, kun koira tulee putkesta).

Ens sunnuntaina meillä jatkuu agility alkeis-jatkokurssina. Eihän tää hauskuus vois jäädä tähän!

5 kommenttia:

 1. Joko tuosta alkeisjatkosta on tullut jotain viestiä? Kun meille ei ole tullut :/ Pitää kai lähettää sinne sähköpostia taasen.

  VastaaPoista
 2. Ei oo tullu. Tulee, kun kerkeevät laittaa.

  VastaaPoista
 3. Aivan.. Eli ei vissiin vielä sunnuntaina ala alkeisjatko, kun aikaa ei ole tiedossa?

  VastaaPoista
 4. Samana päivänä tulikin jo viesti. Sunnuntaina samaan aikaan treenit. Myös maksuohjeet ja tieto jatkoryhmän tulevasta ajasta tuli.

  VastaaPoista
 5. Ahaa, laitan sinne sitten sähköpostia kun meille ei mitään tullut

  VastaaPoista