keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ensilumi ja haaste!

Ensilumi yhdessä yössä!
 Viimeinkin tuli tuota valkeaa ainetta myös Pohjois-Karjalaan. Koirathan tykkää siitä aivan valtavasti. Sitä kutsutaan lumeksi! Siinä voi juoksennella villisti, siihen voi kirjoittaa (;D), siitä voi vauhdissa haukata evästä ja sillä Novakin saa piimäkuonon! :) Sääennustusten mukaan ilo jää lyhyeksi, jos tuo sulaa loskaksi, mutta tänään nautin kurattomuudesta ja pihaleikeistä poikien kanssa omakotitalon pihapiirissä!

Sitten siirrytään haasteeseen, jonka Laura ystävällisesti laittoi ;) Elikkäs 11 kysymystä ja vastausta, lopuksi haastan muita bloginkirjoittajia samaan tehtävään!

1. Jos sinulla olisi mahdollisuus muuttaa yksi asia koiraharrastuksessa/koirien ympärillä pyörivässä toiminnassa, mikä se olisi?
Kateus tuli ensimmäisenä mieleen. Ihmisten asenteet siis toisin sanoen. Etenkin koirankasvatuspiireissä ja näyttelypuolella tuntuu kukkivan kateuden kukka ja se  miusta vaan kaasuttaa  ilmaa koiraharrastuksen ympärillä. Toisten työn arvostus ja kannustaminen pitäisi olla jokaisen koiraihmisen velvollisuus. Mitä saavutetaan kilpailuhengellä?
2. Miten koet vuosien varrella kehittyneesi koiranomistajana? Ovatko asenteet ruokintaan, kasvatukseen, harrastuksiin tai kilpailutoimintaan muuttuneet?
Ihan valtavasti! Neljä vuotta olen ollut koiranomistaja. Koirat on alkanu tänä kesänä barffaamaan, eli suhdekoiranruokintaan on muuttunut merkitsevästi. Koirankasvatusta olen päässyt seuraamaan läheltä esimerkiksi ystävän kasvatuspuuhien merkeissä ja lisäksi se kiinnostaa uroksenomistajankin näkökulmasta. Harrastukset ovat isoin muutos tällä hetkellä. Koiraa ottaessa olin aika lailla näyttelyihminen vain, ei ollut suuria tarpeita muuhun toimintaan. Tänä vuonna kiinnostus heräsi ja voimistui niin ja kas kummaa, ollaan agilityn alkeissa (jatketaan varmasti) ja tokopuolelle yritän soluttautua sen minkä autottomana voin. Molemmissa olis hauska ihan kilpaillakin (!!).
3. Jos koirasi olisivat ihmisiä, millaisia persoonia ne olisivat?
Ludo olis ehdottomasti äärimmäisen herkkä ja hauras ja valittais joka asiasta! :D Se olis toiminnanihminen ja aina valmiina kaikkeen kivaan. Ludon kasvot olis tosi tiukkiksen näköiset :D
Nova olis sellanen sivustaseuraaja, lähtis mukaan, kun joku oikein yllyttäs. Melkoinen sohvaperunakin se olisja se rakastais hellyyttä!
4. Millaista aktivointia perus päivänne sisältää? (mukaanlukien esim. aktivointilelut, leikkihetket jne)
Riippuu hirveesti päivästä. Viikkoon mahtuu niin erilaisia päiviä oman koulun ja työn takia. Ludon kanssa on kaks kertaa viikossa agilityä ja toivottavasti nyt jatkossa Novalla kerran viikossa tokoa. Kotona leikitään  poikienleluilla ja silloin tällöin harrastetaan namien piilotusleikkejä. Haluisin,et näillä ois enemmänkin erilaisia aktivointileluja, mutta ne on niin kalliita... Ulkonahan Nova rakastais keppileikkejä ja Ludo taas rakastaa kaikkia mahdollisia leluja. Pitääkin tehä postaus poikien leluista.
5. Omituisin kuulemasi kommentti koiristasi tai harrastuksestasi?
Lähinnä taitaa olla näitä "Onks tuo äiti ja tytär?"-kysymyksiä, varsinkin silloin,kun Ludo oli vielä pentu.
6. Millaisia tavoitteita asetit vuodelle 2012 ja ovatko ne tähän mennessä täyttyneet?
Harrastusten osalta ovat ainakin täyttyneet. Molempien kanssa ollaan puuhaamassa jotakin.
7. Mitkä kolme asiaa hankkisit koirallesi, jos raha ei olisi este? (esim. treeniliivi tai agilitykepit käyvät hyvin, vaikkeivät suoranaisesti koiralle olekaan)
No agilityesteethän ne ostettas vanhempien takapihan koristeeksi tietenkin. Koirilla olis myös kunnon kurapuvut ja lämpömanttelit. Ja sit tietenkin miulla olis auto,jolla pääsisin kaikkialle harrastamaan!
8. Koiraharrastus on täynnä iloa ja erilaisia tunteita. Milloin on nolottanut?
Ehkä jotkin tapaukset, joissa miun koirat ei oo kuunnellu minuu vaan toiminu oman päänsä mukaan, on saanu jonkinlaisen nolostumisen aikaan.
9. Mikä on ollut haastavin asia opettaa koirallesi?
Ovikellon soidessa hiljaa oleminen. Sukulaiset ovat edelleen tiellä tässä asiassa ;) Myös Ludon maahanmenoon opettaminen tuntui ikuisuusprojektilta. Nyt Novan ja noutokapulan kanssa on sama homma.
10. Uskotko seuraavan koirasi olevan samaa rotua kuin nykyisesi?
Aika varmasti. Jos se on eri, se on luultavasti joku belggareista tai pitkäkarvainen collie.
11. Miten palkkaat koiraasi?
Nameilla ja leluilla. Ja eniten varmaan kehuilla ;)

Kysymykset seuraaville bloggaajille:
1. Mitä uutta harrastuslajia voisit/haluaisit kokeilla?
2. Onko koirasi rikkonut jotakin pentuna tai muuten, mitä?
3. Koirasi lempivuodenaika? Entä itsesi koiraharrastukseen liittyen?
4. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka koirasi oppi?
5. Millaiselle koiriin liittyvälle luennolle haluaisit osallistua?
6. Hyväksi koettu ulkoilureitti koirien kanssa?
7.Onko koirallasi selkeää "parasta koirakaveria" perheen ulkopuolella?
8.Syökö koirasi luita, millaisia?
9.Puhdistatko koirasi hampaat? Miksi tai miksi et?
10.Monta koiraa haluaisit omistaa?
11. Saako koirasi synttäri/joululahjan?

Haasteet seuraaville blogeille: Varjo, Kami, Savu & kumppanit, Varsasta aikuiseksi, Sofin ja Milan tassunjäljillä, Rommin ja Nitron elämää

3 kommenttia:

  1. Kiitos, hauska haaste, tähän täytyykin ottaa osaa :)

    VastaaPoista
  2. Mulla heräs sellanen jatkokysymys, että luuletko, että oisit innostunut muista koiraharrastuksista aikaisemmin, jos Nova ei olisikaan sopinut ulkoisesti näyttelykoiraksi?

    VastaaPoista
  3. Hmmm, vaikea sanoa. Luultavasti olisin sen kanssa halunnut kehitellä jo aiemmin jotain yhteistä puuhaa, mutta silloin ajokortittomana ja autottomana se olisi voinut olla vaikeaa toisessa kaupungissa asuessani. Näyttelythän ei vie sinänsä ajallisesti vuodesta juurikaan, että niitten rinnallekin olisi muuta harrastusta voinut jo aiemmin kehitellä, jos olisin erityisesti syttynyt. Nyt täytyy sanoa, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

    VastaaPoista