tiistai 30. lokakuuta 2012

Agility osa 7: uutena pöytä

Sunnuntain aksatreenit oli nam. Tuli taas se fiilis, et jotakin edistystä tapahtuu ja sekös ruokkii treenimieltä tässä lajissa!

Aloitin treenit pussilta. Ensin mie pidin pussia ylhäällä ja Ludo tuli lelupalkalle. Tätä muutama kerta, pakko oli pitää pieni rako koko ajan tai koira päätti kesken pussin, ettei siitä pääsekkää läpi. Vaihdettiin niin, et avustaja piti pussia. Tälleen otettiin monta toistoa ja hiljalleen pussin aukko pieneni. Lopussa se oli jo keskeltä lähes pimennossa. Ludo alko siis tajuamaan, että ton läpi ja lelu heiluu. Jes! Jospa tosta jäis nyt hyvä muistijälki ja päästäs kohta jo tekee pussia ihan itsenäisesti.

Keinua treenattiin ensin puolivälistä alastuloon. Alkuun miun piti olla Ludon vieressä varmistamassa, ettei se hyppää ohi ja sitte kannustamassa alas asti. Käytin namialustaa tässä, tietenkin. Ludolla oli jännä juttu se, et se pysähty vasta sit, kun koko lauta oli jo maassa. Se empi vasta sillon tulla sieltä alas. Mutta lopussa otetut muutamat toistot koko keinulla meni jo mukavasti. Muutaman namin laitoin keinun varrelle ja otin koiraa vastaan, kun päästiin alastulolle asti. Tässäkin siis huomas, et toistot autto.

Kepit oli itsenäiset. Edelleen pyrin vaan lähestyy eri kulmista ja palkkasin hirmuisella leluleikillä. Ludo tarvii vielä aika paljon vahvistusta, et se pujahtaa kepeille oikein. Mutta mukavasti siltä löytyy jo intoa, kun vois karatakki jo niille :D

Sitten rengas. Yksi irtorengasharkka, mikä meni hyvin. Siitä sitten peitetylle renkaalle. Ujostellen Ludo tuli renkaasta, kun maanittelin. Yhden kerran se pohti, miten menis, yritti välistä ja lauta tippu toisen päältä. Tää jätti sille hetkeks jännistyksen hypätä koko rengasta, mutta onnistuneet toistot selvästi autto ja viimeiset toistot tehtiin enää yhdellä laudalla! Ja mamma oli vaan jesjesjes!

Ennen viimeistä osuutta treenasin parin toiston verran kiertoa. Ei olla juurikaan harjoiteltu kotioloissa minkään kiertämistä erityisesti. Ludo osaa kiertää jalat, kun se on väärällä puolella. Nyt pitää siis alkaa treenaamaan tätäkin enemmän. Kerkesin ottaa siis vaan pari toistoa esteen kiertämisellä namille.

Viimeisenä tuli pöytä ja siitä yhdistelmä, johon tulen kohta. Pöytää treenattiin pari kertaa vaan siten, että koira saa palkan kädestä ja vapautetaan samalla tavalla ku kontakteilla. Pöytähän ei ole mikään jokapäiväinen näky agilitykisoissa tänä päivänä. Tällä esteellä koiran pitää pysähtyä pöydälle 5 sekunnin ajaksi ja poistua vasta käskystä ja tietenkin oikeelta puolelta pöytää. Hassu oli huomata, miten eka koira ei uskaltanu oikein nousta pöydälle, mutta se yks kerta riitti ja sit tultiin tosi reippaasti. Noni, tän pelkän pöytätreenin jälkeen tuli meijän eka pieni radanpätkä. Pöydältä koira jatkaa suoraan putkeen. Siitä koira kiertää esteen taa, josta hyppy ja puomille, jonka päässä lopulta palkka namialustalla. Miulla oli tietenkin epäilykseni, että näinköhän myö voijaan onnistua :D Mutta ne onneksi kumoutui ja Ludo näytti, että siihen kannattaa luottaa. Pöydältä mentiin hirmu vauhdilla putkeen, kiertämisen kohdalla oli tietenkin hidasta, kun sitä ei olla treenattu, mutta joka kerta kuitenkin Ludo kierti ja hyppäsi esteen. Siitä se pinkoi kovaa lempparipuomille ja tuli myös tosi hyvin ja nopeasti kontaktille namille, josta vapautin sen. Muutama toisto näin. Olin ihan innoissani :D Tää alko tuntuu jo agilitylta! Lopuks otin vielä pari takaaleikkausharjoitusta edellisen kerran takia esteellä ja puomilla. Itse asiassa taisin eka kokeilla sen pöydän ja putken välillä, mutta siinä kävi just se, et Ludo ei irronnu sinne putkeen, vaan jäi ihmettelee, minne mie jään. Puomille se irtos intoa täynnä.

Tosi hyvä fiilis jäi koko treeneistä. Montaa kertaa ei enää alkeiskurssia oo jäljellä, itse asiassa kolme vain. Mutta ehdottomasti jatketaan jatkoryhmään ja ens vuonna LUPAAN olla virallisessakin startissa, kun tunnetaan ittemme valmiiks siihen! :)

Lauantaina oli muutes ihana ilma ulkoilla, joten Kuopiossa ollessamme suunnattiin ystäväni Maijun kanssa Puijolle miun poikien ja Maijun shelttineitien Sunivan ja Hilkan kanssa. Koirat pääs juoksee vapaana ja parhaimmat leikit syntyikin Ludon ja Sunivan takaa-ajosta. Kokonaisuudessaan käytiin poikien kanssa yli 11km (aamu)lenkki! Harmittavaa, ettei tullu otettua yhtään kuvaa. Takaa-ajosta ei oliskaa kyllä saanu mitään hyvää ilman järkkäriä :D

Tänään onkin illalla sit jo seuraavat aksatreenit. Ja ainiin! Torstaina alkais viimein Poksin kilpeilevien tokoryhmä. Ekalle kerralle en pääse töitten takia, mutta tää mahdollisuus pitää nyt käyttää ja lähtee kattoo, päästäskö myö tän avulla tokossa eteenpäin Novan kanssa. Vaikka kaikkeen ei tarvii rahkeitten riittää, kun miettii tätä miunki elämäntilannetta koulun ja työn kanssa, ni haluais kuitenkin tehä jotain järkevää Novanki kanssa. Ei tuosta ainakaa haittaa ole!

Ainii, tänään pitää laittaa vielä poikiin Exspot-kuuri, sillä hallilla on mitä todennäköisimmin väiveitä (yhdellä koiralla siis ollut niitä ja hallilta varmasti saanut) ja ell oli suositellut, että kaikki hallilla käyneet koirat kuuritettas. Niinpä myös Nova saa varmuuden vuoks kuurin niskaansa. Vähän jännitän aineen laittoo, sillä en oo koskaan käyttäny pojilla mitään punkkikarkotetta, ku pelkään sivuvaikutuksia. Vaan nyt ei huvita kyllä leikkii tällä asialla, kun väiveet on sitten ikävä harmi.

4 kommenttia:

 1. Me ostettiinkin jo Exspottia :D Eli tänään on kahdeksas kerta agia ja sunnuntaina yhdeksäs, mutta milloinkahan on vika kerta, kun tokojaoston blogin mukaan koiratanssikurssi alkaa ensi tiistaina ja on samaan aikaan kun agi

  VastaaPoista
 2. En tiiä, ku ei oo kukaan mitään viestii oo asian tiimoilta laittanu. Veerakaa ei laittanu mitään korvaavaa aikaa sille edelliselle sunnuntaille.

  VastaaPoista
 3. Niinpä joo. Toivotaan että selviää, varmaan se koiratanssikurssin aika johtuu siitä että ne ei tiedä, ettei lomalla sunnuntaina ollut agia.

  VastaaPoista
 4. Koiratanssikurssista tulikin jo infoa ja agility on siis ensi tiistaina :)

  VastaaPoista