keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Agility osa 6: ohjauskuvioita

Kuva: Emilia Pippola
Kuudes alkeiskurssin kerta herätti ajatuksia. Päällimmäisenä sellainen, että ohjaaminen on yllättävän haastavaa! Opettelimme ohjaustekniikoista persjättöä ja takaaleikkausta. Olin viimeisenä tällä pisteellä aktiivisesti treenanneena puoli tuntia. Edessä oli este, mutkaputki, este. Jokin ei toiminut tänään putkessa ollenkaan. Huomasimme kyllä miun ohjausasennon olevan vino ja en anna kunnolla käsitukea ja jään oottaa, että koira menee putkeen (koska en luota, että Ludo menis!). Ludo jäi tottakai ihmettelee miun touhua, kun pysähdyin putken suulle. Pari kertaa tälleen jauhanneena se ei sitten menny putkeen ollenkaan! Se lähti kiertää tai tuli miun perään. Olin epätoivoinen. Suoristettiin hieman putkea ja pienen leikin jälkeen otettiin uusiks pelkkä putki. Koska saatiin muutama onnistunu putki, otettiin pelkästään takaaleikkausta kahella esteellä. Tässäkin mokailin omaa ohjaustani, koska en luottanu, et Ludo etenis miun jäädessä taakse. Otettiin namialustan kanssa muutaman kerran ja heti huomas, et se vähän välitti, mitä mie tein takana. Pääsin siis ite harjoittaa ohjauskuvioo.

Namialusta on supertehokas Ludon kohdalla nykyään. Lelua pitäis saaha mukaan enemmän, että voitas jättää alustat vaan kontakteille. Pitää rueta leikkii vissiin enemmän treenien keskellä ja muutenkin. Ja edelleen treenata sitä kädelle ottoa. Ja lähettämistä. Ens sunnuntaina meillä on ilmeisesti pieni radanpätkä, joka hirvittää etukäteen..

Kepit meni aika normaalisti samalla kaavalla ku aiemminkin. Kokeilin eri kulmista lähestymistä. Ludo ei hahmota menoaukkoa, jos ei kädellä ohjaa tarkasti, kun tullaan kanaverkkon "väärältä" puolelta. A oli ihan ykkösjuttu, meni sinne itekseenkin monta kertaa. Tosi nopeesti kiipee ylös, mutta tulee tosi hitaasti alas. Jatkamme kotona harjoituksia laatikolla, et se alasmenokin varmistuis.

Pituus-pussi yhdistelmä oli hankala, sillä tarvittiin avustajaa, vaikka se olis ollu itsenäinen. Ludo ei mee vaan pussiin, kun se on kiinni. Pitää kattoo, miten sen kanssa päästäs eteenpäin tossa.

Rengas sujui mukavasti. Parit toistot pelkällä renkaalla ja siitä pidikkeelle. Jos en ollu avustamassa tarpeeks, Ludo hieman empi, joten jätettiin harjoitus onnistuneeseen suoritukseen. Ens kerralla vaan yks muistutus pelkällä renkaalla ja siitä pidikkeelle. Alla oli tällä kertaa lauta.

Kuva: Emilia Pippola
Sitä muuten kuvittelee, että punkkikausi olis jo ohi, mutta eilen aamulla irrotin semiläskin punkin Novan poskesta! HYI. Toivottavasti se oli vika, koska syyskylmät (ja kylmä kämppä) houkuttelee viettää paljon aikaa koirat kainalossa. Illan ohjelmat katotaan vakiona Nova kainalossa ja aamun pussailut hoitaa Ludo. Vesisateen lomassa on välillä ollu kuivaakin tai jopa aurinkoista ja ollaan hyödynnetty se ulkoilemalla. Koirat nauttii vapaudestaan, kun kerrankin sitä saa. Kohta on hiihtäjät tiellä :(

2 kommenttia:

  1. Meilläkin Mila arasteli pussiin menemistä alussa, tehtiin sitten niin että avustaja piti ensin täysin auki pussin suuta, ja pikkuhiljaa laskettiin aina alemmas. nyt se menee jo hienosti suljetunkin pussin läpi, joten kyllä se treeni auttaa :)

    VastaaPoista
  2. Näin totesinkin nyt viimeisimmissä treeneissä. Eiköhän Ludo pysty siihen, kun muutkin ovat pystyneet! :D

    VastaaPoista