tiistai 9. lokakuuta 2012

Agility osa 3: uutena muuri, pituus, keinu

Shelttipallerot vietti kaksi yötä naapurissa Nemon painikaverina. Varamamman hoivissa oli poikien hyvä olla hoidossa eikä pojilta ainakaa tekemistä puuttunu, kun tais olla taas sellaset painimatsit ja riehunnat kaveruksilla. Tänään Ludon vaan piti jaksaa sit vielä agilityn treenit hallilla.

Tehokas kerta oli tänään, kun pisteitä ja treenaajia oli neljä, koko ajan pääs tekee jotain. Alotettiin Ludon kanssa renkaalta, joka viimeks tökki. Avustajana oli ekalta kerralta tuttu ja selitin, et jatketaan siitä, mihin sillon jäätiin. Tosi kivasti ukkeli meni renkaasta läpi sen ollessa maassa ja jalkaterän päällä. Otettiin muutaman kerran toistoja, ja kun kaikki meni niin hyvin, ni lopetettiin hyvään suoritukseen.

Välissä tein keppejä itsenäisesti. Jännittämättä Ludo meni kanaverkon välissä namialustalle. Tässä kohtaa miulla on hieman kysymysmerkkejä, kuinka voin vaikeuttaa tehtävää seuraavalle tasolle, kuinka kauan jummata samassa kohtaa? Ehkäpä ens kerralla tartun siihen.

Muuri tuli uutena tulokkaana kuviohin. Aluksi maassa oli vaan jotain esteen tyylistä tolppien välissä. Juttelin avustajan kanssa käskystä ja päädyin muuttamaan sen muotoon "hyppy". Niin se on parempi. Selkeä miulle ja se voi tarkottaa sit radallaki estettä missä kulmassa tahansa. Olkoot "eteen" sitten sarjoille. Molemmilta puolilta otettiin muutaman kerran muurin ylitystä näin. Koska homma sujui, lisättiin hitusen korkeutta ja tosi kivasti Ludo hyppeli joka kerta. Kokeiltiin sitten muurin ja esteen ylitystä. Ekalla kerralla Ludo kierti jälkimmäisen miun luo, mutta kun siirryin alottaessa jo esteen toiselle puolen, niin sieltä se kirmas molempien esteitten yli. Ja ihn mukavasti meni vielä suoraan näiltä putkeen tämän jälkeen. Lopetettiin jälleen hyvään suoritukseen.

A:n ja puomin tein itsenäisesti. A:lla Ludo empi alkuun taas ylösmenossa, mutta muisti nopeasti esteen palkkauksen. Ite sähläsin lopussa odotus-käskyn kanssa, joten olipahan sellasta rävellystä se kontakti tänään :D Puomilla sain hyviä neuvoja loppupään kontaktin opettamiseen ja sitä treenaan seuraavalla kerralla sitten. Ludo meni suit sukkelaan nostetulle puomille! Hyvä poika!

Pituuseste oli myös uusi tulokkaamme. Molemmin puolin ohjasin Ludon kahden lankun levyisen esteen yli ilman ongelmia. Kun tämä sujui mukavasti, yhdistettiin mutkaputki esteeseen. Vasemmalta ohjattuna meni ihan kivasti, vaikka yhdistely tuottaakin vielä Ludon aivoissa selvästi paljon ajattelua, mutta oikea puoli olikin sitten ongelmallinen :D Este tultiin hyvin yli, mutta sit koira karkas miun taakse eikä tajunnu, mistä aukosta putkeen piti mennä ja pitikö mennä ollenkaan. Kerran se jopa kierti koko putken ja sitten avusta meni sisään :P Ludo kuulemma tsemppaa tosi paljon, kun hoen käskysanaa innokkaasti, hyvä pitää siis se mielessä. Ehkä putken suuaukko oli vielä kaukana esteeseen nähden, että Ludolla oli liikaa vaihtoehtoja miun avuista huolimatta. Mutta ainakin se lopulta putkeen menee :D

Viimeisenä tuli keinu. Avustaja tuki keinun toista päätä Ludon kävellessä ja poimiessa namit. Edettiin vähitellen niin, et nami tuli enää vaan pöydältä namialustalta. Tän esteen kanssa tulee niin olemaan vaikeuksia, jos ei tee hommaa rauhassa alusta saakka. Tiiän jo Ludon olevan riittävän herkkä saamaan tältä traumat, jos käy huonosti. ei muuta kuin siis jumppapallon tai tasapainolaudan ostoon ja treenaamaan koiran tasapainonhallintaa :D Ihanaa välineurheilua tämäkin laji :p Keinun jälkeen olis ollu vielä aikaa treenailla, mutta lopetin tältä päivältä, kun katoin, miten väsy Ludo oli. Sylissä jo silmät nuokahteli. Olishan se oma mieli tehny vielä kokeilla kolmen esteen sarjaa, mutta ehkäpä ehdimme vielä ;) Ps. Ekat oikeet lämmöt ohjaajalla treenatessa! Kivaa!

Ostoslistalla on myös tämä agilitylaatikko ja sen kimppuun käydään sitten, kun saahaan se tänne hommattua.

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi, se keinu siis otettiin tänään.. Kaipa sitä on vielä sitten toistekin kouluttajan kanssa? Me ei uskallettu tulla kun Mirulla ja Vilkulla on ripulia..

    VastaaPoista
  2. Yllätyin itekin, et tuli jo nyt, kun kevään kurssilla keinu oli vikoilla kerroilla. Mutta eiköhän sitä ehi treenailla vielä kurssin aikana ja jälkeenkin.

    VastaaPoista