maanantai 8. lokakuuta 2012

Agility osa 2

Alkeiskurssin toinen kerta oli eilen. Vetäjät oli taas eri tyypit ja pisteitä tällä kertaa kolme. Kepit oli itsenäiset.

Aloitettiin Ludon kanssa putkelta. Muistin virkistämiseksi pidettiin putki suht suorana, vähän pidempänä kuin ekalla kerralla. Ukkelihan juoksi putkeen oikein näppärästi heti ekasta, joten lisättiin putken pituutta ja mutkaa ja tehtiin toistoja. Joka kerta meni hyvin! Pienen tauon jälkeen olis ollu este-putki-yhdistelmä, mut ku esteet on meille uus juttu jo sinänsä, ni otettii pari kertaa pelkkä este ja kokeiltii yhdistelmää sitte. Vähän epäröiden Ludo tuli esteen yli, kun olin jo toisella puolella ja haparoiden suuntasi putkeen, kun sähläsin ohjauksen kanssa :D Seuraavalla kerralla siis ohjaajana pitää muistaa viedä koiraa kädellä paremmin ja sitä ennen harjoitella Ludon kanssa kotioloissa lähettämistä esteen toiselta puolen (tai namialustan luota).

Kepit otin ensin hihnan kanssa, mutta nekään ei tuottanu mitään ongelmaa, joten tein vaan muutaman toiston ilman hihnaa. Tosi reippaasti poika kyllä oppii ja tekee töitä!

Kontaktit oli toinen ohjattu. Näissä oon varmaan eniten ulalla, kun pitää opettaa koira koskettaa oikeeta kohtaa ennen kun se saa jatkaa eteenpäin. Matalalla puomilla tehtiin siis muutama toisto Ludon mennessä hurjaa vauhtia kohti namialustaa. Lopuksi otettiin mukaan käsky puomille menosta ja lopussa pysähtymisestä. "Kiipee" kaikui ja Ludo juoksi puomia eteenpäin. Juuri alastulossa huusin "Ota" ja Ludo hiljensi vauhtia (on varmaan niin lähellä käsky "odota,oota" ja siihen tiukahko äänensävy, et mietti pitääkö pysähtyä) ja pysähty oikeeseen kohtaan namialustan luo. Lopuksi vapautin sen. Kotona pitäis ilmeisesti kehitellä nyt joku laatikko tai pinta, jossa vois harjoitella kiipeemistä ja alastuloa. A oli käytännössä ekan kerran. Ensin mentiin varovasti nameja syötellen A:n yli. Toisella kerralla Ludo meni jo paljon paremmin ja rohkeammin. Muutaman kerran jälkeen laitoin sen menee vapaana ja samat käskyt ku puomin kanssa. Lopetus onnistuneesen suoritukseen. Vitsi miten nopeesti se oppii! Tällä esteellä Ludo pysähtyi sinne ylös, kun huusin "ota" :D Vois kokeilla onko se parempi sanoo ihan loppupäässä, kun noin kuuliaisesti tottelee ;)

Renkaasta jäi kyllä tällä kertaa miulle huono maku. Se on meille ihan uus ja viimeks mentiin vaan muutaman kerran sen ollessa maassa. Oma mokahan se on, etten sanonu avustajalle omaa mielipidettäni. Mut sitä kun ajattelee, et kokeneempi on aina oikeessa.. Kerran otettiin rengas maassa hypyn ja sit avustaja jo nosti sitä hieman. Ludo tuli läpi, mutta hitusen epäröiden. Siitäpä siirryttiin jo oikeelle renkaalle ja mietin ääneen, et pitäs varmaan alaosa laittaa umpeen. "Eii se mee läpi" sanoo avustaja ja mie mietin, et okei, kokeillaan. No rengas oli tietenki ihanliian korkeella Ludon tasoon nähen ja ali se yritti. Ei tahtonu oikein onnistua, joten vikaks otettiin pelkällä renkaalla onnistunu meno. Harmittaa, että olin niin urpo, enkä sanonu ääneen omaa mielipidettäni ja harmittaa, et se avustaja oli niin urpo, et se yritti toteuttaa jotain sellsta, mihin Ludo ei selvästi vielä kyenny. Poika oli selvästi jo väsynytkin, kun katteli paljon, mitä muualla hallissa tapahtuu. Ens kerralla rengas hoidetaan tasan ilman sitä telinettä. Sekin vielä vähän ärsytti tän avustajan suhteen, et mie oon tullu alottelijana oppimaan ja käytännössä mie joudun ite koko ajan kyselee, mitä tehään, otetaanko uusiks, entä seuraavaks? Nyt tuli pieni vuodatus tähän, mut ärsyttää, ku oon ALKEISkurssilla. En tiiä oikeesti mitään esteitten suorituksesta hyvin tai niiden opettamisesta.

Kokonaisuudessaan olin tyytyväinen tohon kertaan. Ludo oppii nopeasti ja se on ihanan kuuliainen tuolla hallissa häiriön keskellä. Tää on niin oikee laji sille! :)

4 kommenttia:

 1. Poksin agifoorumilla oli noita kontaktien treenaamiseen valmistettuja laatikoita kaupan :)
  Meille ostettiin ja maksoin vitosen siitä!

  ---

  Heips!

  Jokikadun työpajalla tehdään kierrätysmateriaalista ns. agilitylaatikoita. Tämän laatikon avulla itse onnistuin opettamaan Ekille kontaktit taas kerran uudelleen.. Smile

  Tästä linkistä löytyy lisää tietoa+kuvia: https://docs.google.com/document/d/1ga5spXnaV6C67ypjCPaMjdEikoJ71neZtL717oCf6g0/edit

  Mikäli haluat tällaisen, niin laita minulle sähköpostia osoitteeseen kati.hasunen@gmail.com. Tähän mennessä olen toimittanut laatikoita keskiviikkoisin hallille oman treenivuoron lomassa. Tällä hetkellä (20.9.) nurkissani oleilee 1 kpl valmiita laatikoita.

  VastaaPoista
 2. Kiitti vinkistä, otan siitä vaarin heti!

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi teillä täällä :) Meilläkin juuri kuukausi sitten tuli suoritettua alkeiskurssit Milan kanssa ja tällä hetkellä mennään jatkokurssia. On tosi hienoa kun näkee kuinkA koira kehittyy (ja itse myös;))! :) Sitten kun olette saaneet esteet hyvin treenattua niin siitä se meno vasta paranee, kun pääsette radanpätkiä ja ohjaustekniikoita harjoittelemaan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Sitä alkaa vaan miettii, miks en innostunu tästä lajista jo aiemmin Novan kanssa.. Eihän tää oo muuta ku kivaa :D Ps. Kivan näköinen blogi siullakin!

  VastaaPoista