tiistai 7. lokakuuta 2014

Sari Vähäniityn koulutuksessa

Miun lauantai-iltapäivä pyhittyi jälleen agilityn oppitunnille. Ai vitsi mie tykkään! Koko ajan pääsen syvemmälle tähän lajiin, pala palalta. Ja koko ajan rakastun tähän enemmän ja enemmän...

Sarin koulutuksessa oli mukava hyppyrata, joka sisälsi muutamia tarkkuutta ja selkeää ohjausta vaativia kohtia.

1.-3. Ihmisnuoli. 4.-5. persjättö putkelle. Kepeillä merkkaus ekaan väliin (oli useampi vaihtoehto tasosta riippuen, miten voi suorittaa). 7.-9. Putkelta tiukasti käteen koira, josta takaakierrolla kasille ja ysille (ite liikkeessä koko ajan!). 10.-13. "Satasen spurtti" ja takaakierron kautta putkeen. 14.-16. Vedetään koira putkelta ja esteitten kautta käännetään taas putkeen. 17.-20. Neljä vaihtoehtoa: valssi ennen okseria (sekoittaa rytmin ja hidastaa), Takaaleikkaus okserille tai takaaleikkaus pituudelta ja okserilta. Kokeiltiin myös Ludolla persjättöä okserille ja toimi, koska Ludon vauhti säilyi silloin parhaimpana (makseille voi olla toivoton). 21.-28. Loppu oikeastaan rallattelua parilla takaakierrolla.

Käteen jäi:
- persjätöt oikeissa kohdissa meijän juttu!
- lisätreeniä koiran käteen tuloon (video kertoo kaiken :DD)
- kun luotan koiraan ja päätän ohjata tietyllä tavalla, onnistun!

Kaks videopätkää koulutuksesta:

Novan kanssa päästiin eilen ekaa kertaa agin jatkokurssille. Treenattiin persjättöjä ensin. Meinasin unohtaa luonnollisesti, että miulla oli alkeiskoira kädessä ja en ollu koko ajan täysin tarkka pitämään Novan hanskassa koko ajan. Eli kerran kerran Nova lähto jo ekalta putkelta Maijulle palkalle ja lopun eri linjassa olevat esteet tuotti sitä, että Nova ohitti kiitävällä vauhdilla vikan. Kun tarkensin otettani vikalle, saatiin koira hirmu draivilla etenemään palkalle.Toiseksi treenattiin pussia ja etenemistä. Pussi on haastava kaikessa jännittävyydessään, mutta saatiin muutama onnistuminen, kun Anni oli pitämässä pussin suuta, ja se riitti. Arvasin, että Nova jättää alun estesuoralla yhden esteen välistä ja senhän se teki. Naksutin kerran kaikki läpi ja sen jälkeen suora menikin hyvin. Ongelmia oli suoralla putkella (joka otettiin pussin sijaan). Jostain syystä Nova vaan pinkoi monta kertaa sen ohi. Eikun taas vain se putki erikseen ja sen jälkeen ei ollu ongelmaa. Loppusuorakin sujui hyvin. Että vauhtia Novasta kyllä löytyy! Estekorkeus pidettiin mineissä, enkä edelleenkään aio edes kolmevitosia hyppyyttää. Kuvassa estesuora siis numeroilla 9.-11. Se on tuo demoversio taas, mikä herjaa liian monesta objektista :DTämmösiä treenilöitä meillä tällä kertaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti