perjantai 17. toukokuuta 2013

Perjantain vapaavuoro

Aamu, ihanan auringon kanssa, alkoi Sannan ja Lumian kanssa agitreeneillä. Pääosissa miulla oli tällä kertaa Ludo - ja Nova! Oli kyllä huippua päästä treenaa samalla viikolla toiseen otteeseen, viimein on aikaa käyttää vapaavuorotkin hyödyksi!

Ludon kanssa yhdistelin tiistain treenin juttuja ja muurin ja pussin varmistelua. Piirsin myös ensimmäisen (!) ratapiirroksen Agility Bluesin demolla. Viimein jaksoin nähä vaivaa lataakseni sen... -.- Näemmä oon onnistunu jo sähläämään ekassa versiossa putken kanssa :D

Anyway, muurilla alotettiin, että saadaan sille varmuutta. Sekä viime mölleissä, että treeneissä muuri tuotti ongelmia. Putkeen mentiin taempaa reittiä, eli halusin treenata sitä, missä Ludo viime treeneissä karkasi selän takaa väärästä aukosta. Alemman putken suulta lähdettiin kuvan ylälaidassa olevalle esteelle takaakiertäen ja otettiin toisen kerran viereiselle esteelle.Tähänhän olin suunnitellut välistävedon, mutta ihan varsinaisesti se ei siis toteutunut.

Hämmästyin siitä, ettei Ludo kertaakaan pyrkinyt väärälle suulle putkea. En tiiä, oliko matkat pätkällä yhtä pitkät. Nätisti kuitenkin suunnisti kohti putkea ja hienosti lähti myös kiertämään esteen. Muuria otin pari kertaa pelkästään alkuun, mutta se ei näyttänyt tuottavan mitään päänvaivaa pikkumiehelle. Erikseen otin myös pussia (ainakin 1,5kk tauon jälkeen). Saatiin Tiian kanssa sillon se onnistumaan tehotreenillä. Tänään Sanna piti hieman raollaan pussin suuta muutaman kerran ja mie hetsasin Ludoa lelulla. Kertaakaan ei epäröinyt suljettua pussiakaan. Eli mieli on hyvä näiltä osin jos ja kun sunnuntaina JOA:n mölleihin osallistun. Pitkälti riippuu, onko kyytiä sinne.

Novan treenit oli toiset laatuaan :) Tiistaina päästiin tosiaan ekan kerran kokeilemaan oikeaa estettä ja namialustaa. Tänään sai palautella mieleen, mitä  hyvää hyppäämisestä seurasikaan. Kun yksi hyppy onnistui jo hyvin, kokeilin kahta peräkkäin. Tässä vaiheessa eka hyppy meni hyvin, mutta toisen Nova kiersi. Kokeilin sitten muutaman kerran jälkimmäisen esteen pelkästään ja sitten molemmat putkeen. Nyt Novakin jo uskalsi paremmin edetä. Pitää vielä ihan kotonakin treenata lähettämistä ja jatkaa hypyn vahvistamista eri kulmista. Ja namialusta ei ihan vielä oo Novalle numero 1.

Treenien päätteeksi otin sitten suoran, lyhyen putken kokeiltavaksi. Mie houkuttelin nameilla ja Sanna kannusti Novaa putkeen. Jonkin aikaa sitä pitikin rohkaista ja maanitella, mutta kun poika kerran uskalsi mennä putken läpi, se ei enää aristellut sitä. Päästiinkin muutaman kerran kokeilemaan myös niin, että mie lähetin Novan putkeen kädellä ja käskyllä, ja Sanna huolehti namialustasta. Homma sujui mukavasti lähietäisyydeltä. Ihanaa oli nähdä, miten Novallakin silmät tuikki ja häntä heilui onnellisena. Tästä on hyvä jatkaa omaa tahtia. Kiirettä ei Novalla mihinkään ole. Sen kanssa vois ihan oikeesti yrittää sitten seuraaviin alkeisiin. Poksille tai jonnekin muualle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti