tiistai 28. toukokuuta 2013

Aksatreenit: Kolmosluokan ratapätkä


Home sweet home. Laumamme saapui jälleen kotikonnuille keräämään uutta puhtia. Säät on helliny etenkin hihnan toisessa päässä olevaa emäntää. Myönnän, on tullu hankittua kaunis punoitus! Yllä oleva kuva pojista on eiliseltä jäätelönhakureissultamme. Käppäiltiin 8,5km, että saatiin mielijätskipaikalta pallojäätelöt - kesän ekat pallojäätelöt. Paikka on siitä kiva, että siinä on vaan todella se jätkikitska ja sopivasti voi vielä koiria uittaa (lue korkeintaan kahluuttaa... sheltit...) Kallavedessä. Novakin nautti kesätuulesta ja tuulen kuljettamista tuoksuista.

Tänään kurvailtiin bussilla takas kotiin. "Murut" (kuten bussikuski poikia kutsui, kröhöm) kulki jälleen kerran bussissa todella nätisti.   

Kesän herkkuruokia: salaatti fetalla, pinjansiemenillä, avokadolla ja kevätsipulilla höystettynä. Nam! <3Tänään ollaankin jo ehditty käydä Ludon kanssa treenailemassa (siis sitä vartenhan me tultiin!) hallilla. Illan aksatreenit! Kolmosluokasta radan pätkä. Haasteena keinu, pituuden jälkeen väärälle putken aukolle meno ja uusi pussi. Ensimmäisellä kerralla ongelmia tuotti keinulle karkaaminen putki-hyppy jälkeen. Ludo pääskin yksin rysäyttämään keinun ja oli pudota/hypätä keinulta, jolloin otin sen syliin vastaan. Tämä aiheuttikin sen, että seuraavaks keinu oli aikas pelottava eikä sille ehkä kantsis mennä. Namin avulla selätettiin kuitenkin tämäkin pahis. Alastuloa pitää treenata vielä paljon. Pitää oikeesti se kosketushommeli ottaa näihin kontakteihin, ni selkiytyy tää homma. Nyt Ludo tahtoo karata keinulta huonosti, jolloin keinu lähtee nousee ylös.

Pituudelta ehdin hyvin vetää Ludon oikeelta puolelta oikeelle putken suulle. No problem. Toimi ainakin nyt vielä hyvin. Ekalla kerralla liikuin liian nopeesti putkelta hypylle, jolloin Ludo karkaskin putkelta pituudelle. Tämä korjaantu, kun vähän ootin Ludoa seuraamaan minuu. Takaaleikkaus tolla suoralla putkelle oli ekalla kerralla liian pitkä, eli tulin aivan putken suulle. En ehtiny Ludon mukaan pussille. Ekalla kierroksella uusi pussi olikin pelottava, eikä siitä voinu mennä läpi. Hetsasin lelulla ja Anni tuli pitää pussia hieman auki, niin saatiin sekin ongelma hoidettua. Tokalla kierroksella ei pussikaan ollu enää ongelma.

Ihan mukava ratapätkä. Kontaktit on tosiaan otettava haltuun vielä paremmin. Keinua treenattava erikseen. Ja muistettava vaan palkata lyhyemmistäkin pätkistä onnistumisia. Se meinaa unohtua, kun porskuttaa koko rataa innolla.

Mittasuhteet voi heittää paljonkin, mut ideahan tuosta selvii

Tänään tuli tuumailtua meijän tulevaisuutta lajin osalta. Vaikuttas siltä, et miut oli h e l p p o ylipuhua alottaa kisaura JO elokuussa kotikisoilla.. Apua! Se kuulostas hitsin kivalta! Eihän tässä tarvii ku saaha nuo kepit ja keinu kuntoon, ni ollaa valmiita urpoilee virallisesti! <3 Kohtalon päivä on siis mitä todennäköisimmin 4.8. Kun saan nyt ton lisenssinkin vaihdettuun kisaaviin. Hui. Pitäs alkaa niinku oikeesti tavoitteellisesti treenaa. Kivaa! Novan kanssa jatketaan alkeilla. Siitä ei oteta mitään paineita :)


3 kommenttia:

  1. nova söpö vikassa kuvassa :) hyvä ludo!!! u can do it!

    VastaaPoista
  2. ja ota tästä kommentoinnista pois tää robottivarmennus, inhottavaa aina näppäillä nuo koodit... laita vaikka kommenttien tarkistus päälle niin ei roskakommentteja iskeydy. :)

    VastaaPoista
  3. Ääääh, en tiiä jaksanko. Ei nii paljoo tuu kommentteja toistaseks kuitenkaa :D

    VastaaPoista