tiistai 5. kesäkuuta 2012

Raakaa meininkiä

Ruoanhakureissu koirien kanssa eilen oli.. noh, kostea. Kun kerran olin päättäny, että raaka on raakaa ja sitä nyt tarvitaan, lähdin tarpomaan shelttin kanssa vesisateessa kolmen kilometrin päähän eläinkauppaan. Saaliiksi saimme 3,5 kg naudan rasvaa, kalkkunaa, lohta, poroa, luumursketta ja naudan mahaa. Tänään on sitten upouusi pistosaha heilunut, kun sahailin lohta ja poroa lukuunottamatta pakastetta annoksiin. Aamulla pojat saivat ekat maistiaisensa, hieman kalkkunaa ja mahaa. Ludolle sapuska kelpasi nappulan kanssa, Nova tuumasi,että "eikäää, nyt ei oo tuttuja hajuja, en syö". Lenkin jälkeen piimään sekotettuna meni Novankin kuppi lopulta. Illalla on luvassa luumursketta pieni määrä ja Ludolle rasvaa. Aloitetaan nyt näillä hyvin sulavilla lihoilla ja siirrytään sitten hissukseen lohen kautta tuhdimpiin. Tälle viikolle en ehdi rustoluita hankkia, kun niitä ei ole saatavlilla ja vikkonlopun oon reissussa. Niinpä luumurskeen kautta ens viikolla lähdetään kokeilemaan sitten lopulta niitä siipiä ja kauloja. Koirat sai makuaisteihinsa jämiä pötköistä sahauksen yhteydessä, joten jospa maut toimisivat aterioillakin ja vatsakin tykkäis. Nyt oon kyllä alkanu jo toivoa, että koirien mahat kestäis raakaan siirtymisen lopulta kokonaan, sillä se tuntuu koko ajan paremmalta vaihtoehdolta toisten kokemuksien pohjalta. Mikä muu kiinnostaisi niin paljon kuin omien koirien hyvin voiminen? Jos meillä on mahdollisuus, saada parempaa turkkia, puhtaampia hampaita, parempia lihaksia ja puhdasta elämäniloa, niin kyllä kiitos! Toistaiseksi kuitenkin Roburin kanssa mennään, sopivasti on vielä varmaan 10kg jälellä nappulaa, niin ehitään totutella ihan rauhassa raakaan.

Toinen ihan huippu juttu ja ihmetyksen aihe jopa on se, että koirat on nukkunu ihmeen hyvin portin takana, vaikka viikonloppuna ne sai nauttia kainalosta oikein urakalla vanhempien luona ollessani. Toissayön kuuden tunnin unet olivat hipihiljaa aamuvuoroon mennessäni. Nyt olin varma, että kymmenen tunnin unet olisivat liikaa pojille ja huutoa kuuluisi keittiöstä. Mitä vielä! Ei todellakaan mitään ääntelyä, vaikka meikäläinen nukkui urakalla. Hyvä hyvä! Liekkö pojat väsyneitä viikonlopusta vai  mikä on vinksallaan, mut hyvältä vaikuttaa :D

Näyttely senkun lähenee, joten tänään viimeinkin sakset riehumaan Ludon kanssa ja näyttelytreenaileminen jatkuu. Pesu on vielä edessä, mut näillä sateilla taidan tehä sen vasta torstaina. Eka kerta Ludolla nuorten luokassa edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti