lauantai 16. kesäkuuta 2012

Haaste vastaanotettu

Sain ensimmäisen blogihaasteen Alinalta ja Netalta ja päätin toteuttaakin sen, koska kyse on ah, niin ihanista koirista ;) Vastaan 11 edellisen bloggaajan laatimaan kysymykseen ja keksin uudet 11 kysymystä.

1. Mistä keksit koiras nimen?
Nova: Hyvin nuoresta iästä lähtien oon listannut koirien nimiä hurjia määriä. Lempparit on eläneet aina tietyn aikaa mielessä, mutta Nova sopi ensimmäiselle sheltilleni hyvin, koska se on erilainen eikä kovin yleinen nimi. Lisäksi nimi tarkoittaa "räjähtävää tähteä, supernovaa", mutta nimen merkitys on mielestäni vähemmän merkittävää.
Ludo: Ludosta piti tulla Nuutti, se olisi sointunut Novan kanssa. Perheen painostuksesta (;D) nimen piti olla lyhyempi ja parempi. Niin syntyi ajatus Ludosta (joka on päähenkilö saksalaisessa elokuvssa). NImi tarkoittaa vielä latinaksi "leikin", ja sehän tuntui passaavan hyvin tälle naperolle. Sama tämänkin nimen kohdalla, ei löydy ihan joka nurkan takaa.
2. Miksi juuri se tietty rotu?
Päädyin shelttii alun alkaen, sillä se on kaunis, pitkäkarvainen, sopivan kokoinen, helposti koulutettava, lapsirakas (?!) ja muutenkin kätevä pakkaus. Ei liian pieni, ei liian iso. Totta kai toinenkin koira tuli olemaan sheltti ja eiköhän vielä aika moni näiden jälkeenkin ;) Sheltti on omalla tavallaan vaikea rotu sosiaalisine ominaisuuksineen, mutta koko ajan voi oppia lisää sen kouluttamisesta ja sosiaalistamisesta.
3. Minkä rotuisen koiran haluaisit vielä joskus?
Varmaan collien, pitkäkarvaisen. Miun koirilla pitää olla turkkia! :D Joskus olis kiva ottaa isompi koira ja collie olisi luonnollinen vaihtoehto. Periaatteessa mielessä on käyny myös joku belggareista, jos innostuisin pk-lajeista.
4. Mitä koiraharrastusta haluaisit kokeilla?
No agilityä, vaikka olenkin pienen maistiaisen siitä saanut. Ludon kanssa haluan ehdottomasti alottaa sen kunnolla. En oo ennättäny vielä harrastaa näitten kanssa näyttelyiden lisäks erityisesti muuta, joten kaikkeahan sitä voisi kokeilla :)
5. Mitä koirasi pelkää?
Nova on paukkuarka ja se nyt säikähtää kaikenlaisia outouksia. Lisäksi se on joitakin ihmisiä kohtaan erityisen varauksellinen. Ludo taas on sellaisessa iässä, että sekin saattaa pelästyä ihmeellisiä asioita. Siltikään se ei tunnu pelkäävän erityisesti mitään.
6. Minkä tempun koirasi oppi viimeksi?
Hmm, oon ollu laiska temppujen opettamisessa... Varmaan Ludo on oppinut antamaan tassua ja Nova taas "tanssimaan".
7. Mistä kielletystä koirasi tykkää?
Onkohan sellaista...? Miun koirat on niin valikoivia ruuan suhteen, ettei sieltäkään oikeestaan löydy sellaista :D
8. Mikä on hassuin koirasi kanssa kokemasi asia?
Näitten kanssa sattuu ja tapahtuu kyllä niin paljon, että tälläisiä on vaikea muistaa.
9. Mikä on noloin muistosi koiraasi liittyen?
Samaten tämä. Ehkäpä jonkin verran nolottaa silloin, kun koirani vahingossa pääsevät toisen koiran luo ilman lupaa ja omistaja säikähtää. Ei siinä oikein selittely auta, kun pojat innokkaasti haukkuen ryntäävät kohti. Naama punasena pojat takas kiinni...
10. Mikä on koirassasi parasta?
Mikä ei olisi? Novan heikko kohta on sen ehtymätön hellyydenkipeys ja läheisyys, mitä se antaa. Se tulee ihan liki. Ludo taas on mitä iloisin koira, jonka pyllyn vatkaus onnellisena on uskomattoman hauskaa ja sen jatkuva virne naamalla piristää aina. Nää on niin rakkaita mammalle <3
11. Mitä tekisit juuri nyt, jos sinulla ei olisi koiraa?
Vaikka mitä... Siis jos miulla ei olis koiria, ni miehä olisin sisustanu, shoppaillu ja matkaillu kaikilla näillä rahoilla, mitä koiriin on palanu. Ja kadunko tätä? NO EN!


Heitän haasteen seuraaville blogeille:
Hippuset
Rosalle
Emmille ja Toivolle

Uudet kysymykset:

1. Jos et ottaisi koiraa, minkä lemmikin valitsisit?
2. Suosikkihetkesi koirien parissa?
3. Mikä on koirasi lempiruokaa?
4. Millainen matkustaja koirasi on?
5. Miten suojaudut kesän inhotuksilta, punkeilta?
6. Kumpi ikävöi enemmän, sinä vai koirasi?
7. Mitä aiot tehdä yhdessä koirasi kanssa tänä kesänä?
8. Montako koiraa on "sopiva" koiramäärä taloudessasi?
9. Uiko koirasi?
10. Kannattaisitko koiraveroa?
11. Miksi juuri koira?

2 kommenttia:

  1. hihii kirjotat niin ihanasti että oon alkanu lukee enemmä näitä siun postauksia :D

    VastaaPoista
  2. Thänks :D Ootki sellanen probloggaaja, et arvostan :D

    VastaaPoista