torstai 11. syyskuuta 2014

Torstain treeni hallilla

Kävin aamulla molempien koirien kanssa hallilla yksin treenaamassa. Yritän nyt alkaa kävelyn sijaan hölkätä hallille ja takas, alkuun ainakin osan matkasta. Meillä on aika täydellinen kolmen kilsan matka.

Ludon treeni:

- kontaktin alastuloa laatikkotreenin tyyliin. Aluksi Ludo ei ymmärtänyt yhtään, mitä siltä odotin. Se tarjosi miulle istumista puomin alaosaan. Parilla houkuttelulla sain onnistuneet toistot, mikä alkoi ruokkia sopivasti Ludon itsenäistä hakua oikeaan kohtaan. Vinoonhan se 2o2o:iin asettui, mutta pääasia, että edes asettui. Tein koko hallillaolon aikana useita toistoja naksutellen runsaasti oikeasta paikasta. Tämä johtikin siihen, että Ludo innokkaammin ja nopeammin juoksi puomille tarjoamaan asentoa. -> Jatkamme kotitreenejä vahvistamaan alastulon tarjoamista.

- keppien suorittaminen itsenäisesti, kepeille tulo putkesta sivusta, kepeille tulo hetsauksesta. Ludo suorittaa kepit treeneissä varsin hyvin, vaikka olisin sivuttaissuunnassa muutaman metrin kauempana tai hieman himmaisin taakse. Lisäksi miun ei tarvii vahvistaa keppikäskyä enää kuin alussa. Edistystä! Kehuminen täytyy kuitenkin jättää esteen jälkeen, muuten tullaan väärästä kohdasta ulos :) Putkesta kepeille tulo onnistui ihan hyvin, mutta Ludo ei kestänyt montaakaan toistoa, vaan alkoi ottaa väärää keppiväliä. Kulma saattoi olla liian vino. Muutaman toiston otin yllytettyäni Ludoa ensin ja se ei olennaisesti vaikuttanut pelkkien keppien suorittamiseen. Vähitellen pitää vaan uskaltaa kokeilla vaikeampiakin lähestymisiä.

Novan treeni:

- estehakuisuus. Päätin kokeilla ekan kerran Novan kanssa naksuttelua esteellä Mian kehotuksesta. Aluksi jouduin hieman vihjaamaan omalla liikkeelläni esteen suuntaisesti, että Nova hyppäsi esteen yli. Käytännössä käännyin aina sivuttaissuunnassa esteen vieressä ja Nova hyppäsi esteen. Rima oli 20cm. Useitten toistojen jälkeen Nova tarjosi hyppyä innokkaammin ja nopeammin. Pyrin itse vähentämään omaa liikettäni samalla. Lopussa kävelin kolmen esteen ympärillä verkkaisesti ja naksautin Novan hypystä.Tätä jatketaan vielä.

-putki ja este-putki-este. Lelun kanssa treenatiin myös tutumpaa suoraa ja mutkalla olevaa putkea. Suora putki vielä sopivasti musta. Este-putki-este sujui hyvin alun estetreenin jälkeen. Naksautin molempien esteiden jälkeen.

Pari toistoa sain videolle Ludolta kepeillä, mutta en niin lyhyitä pätkiä kehtaa Youtubeen ladata, että saisin ne tänne. Ja Movie Maker ei suostu ottamaan miun puhelimen videoita muokattavaksi. Mutta videonti olis kyllä ollu hyvä ihan joka kohtaan. Kaverin kanssa sekin olis vaan huomattavasti helpompaa :)

1 kommentti:

  1. Nykyään videopätkiä voi yhdistää ja kevyesti editoida myös youtubessa. Itsekin piti eilen vähän etsiä sitä toimintoa mutta kyllä se lopulta löytyi.

    VastaaPoista