perjantai 26. syyskuuta 2014

Saija Mustosen koulutuksessa

Tänään opin monta uutta asiaa agiltystä. Tavallaan se on jopa hassua, etten kahden vuoden aikana lajin parissa ole törmännyt tiettyihin juttuihin tai vain kerran, jolloin asia unohtuu niine hyvineen. Sitä on junnannut tietyissä ohjauksissa paikallaan eikä ole uskaltanut kokeilla uusia kuvioita. Saati niistä mitään ole tiennykkää. Ja eihän ykkösissä toki mitään jännää ole tähän saakka tarvinnutkaan. Nyt te rakkaat lukijat, jotka ette jaksa maratontekstiä, hypätkää suoraan postauksen loppuun :D

Tässä Saija Mustosen rata:


Ekassa pätkässä treenattiin esteitä 1-6(7). Ohjaaja siirtyy esteen 3 tuntumaan ja ohjaa koiran sieltä esteen 2 kautta. Olin varma, ettei tuu onnistuu, mutta niin vain Ludo jopa korjasi miun myöhästyneen merkin ja suoritti esteet oikein. Tärkeää oli muistaa heti ensimmäisen esteen kohdalla ottaa askel 2. estettä kohti ja merkata kädellä. Siitä juoksuun kolmoselle, jonne tuli pieni niiaus kertomaan koiralle, että kohta tapahtuu jotain, ei juosta suoraan eteenpäin (monet maksit syöskyi koipineen edessä olevalle esteelle). Putken jälkeen piti mennä esteelle 6. ja kääntää koira A:lle. Tässä olikin sitten miulla hankaluuksia. Piti kiirehtiä esteelle, tehdä pieni niiaus suoraan koiran ponnistuskohtaan ja siltä kohdalta kääntyä kohti A:ta. Tässä tuli useasti heitettyä vain koira esteelle. Lopuksi otettiin vielä 8-10 meijän keppitilanteen vuoksi. Treeneissä löllykkävauhdissa niissä ei yleensä ole mitään ongelmaa. Nyt testattiin, mitä Ludo kestää ja mihin mie taivun. Luonnollisesti Ludo meni hienosti, kun köröttelin sen vierellä kepit. Kun miun piti ottaa etumatkaa, Ludo herpaantui. Eli kun olin liian kaukana, sille tuli kiire miun luo. Lopuksi korjattiin tilanne niin, että odotin Ludon kepeille, josta aloin ottaa etumatkaa noin pari keppiväliä pitäen kuitenkin ohjaavan käden esillä ja tukemassa. Tässä siis aivan uusi juttu keppitreeniin! 

Tokassa pätkässä oli tarkoitus kokeilla loppupään 19-22 kohdalla sekä japanilaista (en enää ees muista, miten seki menee :D) että viskileikkausta. No.. miun jalat, kädet, vartalo ja pää ei vaan ookkaa nii helppo yhistelmä.. :D Melkoista hupia sivusta seuraajille. Laitoin Ludon siis keinun luokse, josta piti pikku niiauksella valssata esteelle 20., jossa taasen samanlainen pysäytys, kuin ekan pätkän käännöksessä. Siitä piti valssata niin, että koira tuli oikeaan käteen ja ohjata se "hännästä" esteelle 21. Miten tää olikaa nii vaikeeta! Muilla se näytti nii helpolta :D Valssin kanssa oli oma hommansa ja tungin itteni monesti Ludon linjalle, jolloin se joutui kaartamaan liikaa ja a) juoksi esteen ohi) tai b) jäin ite jumiin esteen taakse. Lopulta saatiin miutkin kuriin, kun Saija piirti esteitten väliin viivan, jonka yli en saa mennä :DLyhyesti:
- treeniin uskallusta kokeilla erilaisia ohjaustyylejä!
- käännösharjoituksia
- kepeillä variaatioita edelle menosta ja hieman taakse jäämisestä
- viskileikkauksen kertausta

Nyt yritän taltuttaa alkavaa flunssaa, että sunnuntaina Varkaudessa oltais teräkunnossa!

Ps. Koulutus on videollakin, mutta en kehtaa taas latailla Youtubeen, jos en saa muokattuu sitä riittävästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti