sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Koirien sunnuntai :)

Tänään oli möllit Pärnällä. Myö ei vaan oltu niissä mukana. Alun perin piti olla niin varmaa, et osallistutaan. Mutta tuli pari muuttujaa... Ainaki eiliset kesälomaläksiäiset. Noh, korjasin asian vapaavuorolla. Jotain tekniikkajuttua aattelin Ludolle ottaa ja Novan kanssa taas yhtä/kaahta estettä ja lyhyttä suoraa putkea.

Poimin tämän tekniikkaharjoituksen Pertti Vilanderin kirjasta. Valssitreeniä aika nopeassa tahdissa. Mukavasti onnistuin jalkani asettelemaan oikein, vaikka Ludo nopeasti etenikin radalla. Käytin "tässä"- vahvistetta merkatakseni suunnan. Homma toimi hyvin. Näin jälkeen päin ajateltuna olisin voinu palkata lyhyemmästä pätkästä kyllä eka tonne kolmoselle. Tai ihan alkuun kakkosellekin. Mutta meni ihan hyvin näinkin. 

Ludon kanssa vahvistin myös kontaktien alastuloa A:lla ja puomilla. Tähän meijän pitä silti treenata yhtenäisempi ja johdonmukaisempi tapa toimia. Haluan, että Ludolla on etujalat maassa ja takajalat kontaktilla. Nenäkosketus olis koiralle varmaan selkeempi. Ludo kun hidastaa hyvin kontakteille, mutta saattaa siis jäähä siihen kontaktin päälle. Se ei varmaan oo ihan varma tässä vaiheessa, mitä komennolla oikeasti haluan.

Pussi-rengas-putki- yhdistelmä toimi hyvin. Ei mitään epäröintiä pussiin mennessäkään. Näin se peikko on sitten karkoitettu :)

Novan kanssa saa tehä vielä aika paljon työtä ihan perusasioissa, eli yhdellä esteellä. Pitää treenata vielä lähettämistä ja vahvistaa "hyppy"-käskyä. Nova lähtee tosi helposti kiertää siivekkeen. Pitää koittaa vaan vahvistaa oikeaa toimintaa palkkauksella ja väärän toiminnan "sammuttamisella". Kaks estettäkin on vielä haaste, mutta ihan kivasti pari kertaa meni namille asti kahenkin esteen takaa. Kovin innoissaan poika kuitenkin kaikesta on! 

Putkella piti käyttää taas avustajaa apuna, että pääsin ekat kolme kertaa houkuttelemaan putken toisesta päästä. Tämä kun tuli ukon mieleen perjantailta, niin homma sujui ja vaihdettiin miut lähettämään. Tässä jostain syystä vasemmalta puolelta lähettäessä Nova seuras minuu eikä mennykää putkeen. Mutta hitaasti hyvä tulee :) Vikat toistot otettiin hieman pidemmällä suoralla putkella. Nyt vaan kotitreeniin lähettämistä ja käteen kiinnittämistä.

Treenien jälkeen lähdettiin pitkälle lenkille ja päästiin pitää koiria metässäkin kunnolla vapaana. Eli hyvää treeniä myös lihaksille ja koirien kunnolle <3 Ihana sunnuntai, ihanat koirat, ihana harrastus :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti